Uutinen

Joukko kotimaisia IT-ulkoistuspalveluyhtiöitä muodostaa Frendyn – keskiössä pienten ja keskisuurten yritysasiakkaiden tietotyön sujuvuus

Tiedote: 16.6.2021

Frendy yhdistää 12 suomalaisen IT-palveluyrityksen voimat tarjotakseen asiakkailleen osaamista ja maantieteellisesti kattavaa tukea, joka on ollut usein vain suurempien yritysasiakkaiden saatavilla. Frendyn yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2020 oli noin 33 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 160 IT-osaajaa. Frendyn enemmistöomistaja on pääomasijoittaja Procuritas ja yhdistettyjen yritysten nykyiset omistajat jatkavat Frendyn merkittävinä omistajina.

Läppäri jumittaa, etäyhteys pätkii, tietoa ei löydy. Frendyn tavoitteena on asiakkaidensa tietotyön sujuvoittaminen. Tarjoamme helposti lähestyttävää kovan luokan IT-osaamista ja modernin sekä kattavan kokonaispalvelun yhden luukun periaatteella. Frendyn tavoittaa 16 paikkakunnalta ympäri Suomen, Rovaniemeltä Helsinkiin. Frendyn muodostavat Isoweli Oy, Soluto, inData Oy, inDataHouse Oy, R-Office Oy, R-Office Uusimaa Oy, R-Office Itä-Suomi Oy, Datanix Oy, Wintunix Oy, ITsPro Oy, Mikrovirta ja Tietokonemaailma Oy.

”Digitalisaation ja tietotyön yleistymisen myötä pienten ja keskisuurten yritysten tarpeet IT-ulkoistuskumppanin tarjoamalle ja osaamiselle kasvavat. Rakenteeltaan markkinat ovat yhä hyvin sirpaloituneet, ja kohdesegmentin yrityksiä palvelevat IT-kumppanit ovat myös pieniä ja usein osaamiseltaan keskittyneitä vastatakseen asiakkaiden laajentuviin tarpeisiin. Frendy iskee tähän mahdollisuuteen: Tarjoamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen osaamisen ja tuen läpi Suomen”, kommentoi Procuritaksen sijoituspäällikkö Jussi Holopainen.

Frendyn toimitusjohtajaksi valittu Mikko Peltonen jatkaa: ”Tietotyö on oleellinen ja kasvava osa suomalaisten yritysten arkea ja me haluamme tehdä siitä entistä sujuvampaa, jotta asiakkaamme voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Asiakkaidemme, ja erityisesti asiakkaidemme henkilöstön, tyytyväisyys ja tietotyön sujuvuus ohjaa toimintaamme. Yhdistämällä voimia pystymme entistä paremmin kehittämään henkilöstömme osaamista asiakkaidemme laajentuviin IT-tarpeisiin ja tarjoamaan urakehitysmahdollisuuksia. Uskomme vahvasti , että asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys kulkevat käsi kädessä. Tavoitteenamme on jatkaa kasvua ja aktiivisesti tutkia markkinan yritysostomahdollisuuksia.”

”Olemme yhdessä Frendyyn liittyvien yhtiöiden kanssa rakentaneet kevään aikana yhteisen kasvustrategian, mikä luo erinomaisen pohjan yhteisen yrityksen kehittämiselle. Uskomme, että keskittyminen pienten ja keskisuurten yritysten kasvun tukemiseen maanlaajuisella peitolla erottaa Frendyn monista muista markkinapelureista. Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet Mikko Peltosen luotsaamaan muodostuvaa kokonaisuutta sekä Jyrki Rosenbergin, jolla on laaja kokemus teknologiateollisuuden johtotehtävistä muun muassa F-Securella, tukemaan yritystä hallituksen jäsenenä”, jatkaa Tomi Pienimäki, joka on valittu Frendyn hallituksen puheenjohtajaksi.

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta asiakas-, henkilöstö- tai kumppanisuhteisiin; yhdistyvien yritysten tutut yhteyshenkilöt, frendyt, palvelevat teitä jatkossakin.

Procuritas lyhyesti: Procuritas on pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy kehittämään markkinoiden johtavia yrityksiä transformatiivisen kasvun kautta. Procuritaksen strategian ytimessä ovat palvelumarkkinoiden konsolidoinnit, digitaaliset kuluttajaliiketoiminnat, ohjelmistoyritykset sekä valitut teollisuuden sektorit. Procuritas on ensimmäisiä pääomasijoitusyrityksiä Pohjoismaissa ja on 35-vuotisen historiansa aikana sijoittanut yli 45 yritykseen auttaen näitä realisoimaan todellisen potentiaalinsa. Yrityksen sijoitustiimin tekemistä yhdistää vahva intohimo liiketoimintaan, ensiluokkainen kokemus, innostus, sitoutuminen vastuullisiin arvonluontitoimenpiteisiin sekä suuri usko vahvojen ja kestävien yritysten rakentamiseen. Lue lisää www.procuritas.com