Dekofloorin kasvanut tuotanto sai tuekseen järeämmän tulostuslaitteiston

Frendyn kohdalla termi ”täyden palvelun IT-talo” ei jää vain myyntipuheiden tasolle. Koska Frendyn palvelukokonaisuus on aidosti rakennettu kattamaan PK-yrityksen kaikki IT-tarpeet, sisältää se myös tulostuslaitteet pienimmistä henkilökohtaisista tulostimista aina painotalo- ja tuotantotulostuslaitteisiin asti. Frendy tarjoaa ainoana toimijana Suomessa myös tuotantotulostuslaitteille kattavan huollon ja ylläpidon.

Oululainen sisustuspinnoitteen valmistaja Dekofloor kääntyi Frendyn puoleen, kun etikettien tulostamiseen alettiin liiketoiminnan kasvun myötä kaivata tehokkaampia laitteita. Frendyn ratkaisun ansiosta Dekofloorin ei tarvitse perustaa toimitusvarmuuttaan ulkopuolisten varaan, vaan etiketit voidaan tulostaa itse korkealla laadulla ja aina tarvittavissa määrin eri kieliversioina.

Kotimaista sisustuslaastia Oulusta

Dekofloor on erityisesti suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltu sisustuslaasti ja edistyneempi versio monelle tutusta mikrosementistä. Kun uutta pinnoitetuotetta alettiin kehittää vuonna 2011, ei laadusta haluttu tinkiä eikä kompromisseille jätetty sijaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Dekofloorista onkin luotu aikaa ja kulutusta erinomaisesti kestävä laadukas ja monikäyttöinen pinnoitejärjestelmä.

Dekofloorin tuotanto on siirretty kokonaisuudessaan Suomeen 2020-luvun vaihteessa, ja tänä päivänä suomalaiset remontoijat ja sisustajat voivat valita kotiinsa juurikin suomalaiseen märkätilarakentamiseen kehitettyä lähituotettua pintamateriaalia.

Frendyn palvelukattaus ja laitevalikoima vakuutti

Dekfloorin tuotannon kasvaessa ei etikettien painaminen perusmonitoimikoneella enää ollut järkevää. Tuotantokustannuksien optimoimiseksi ja toimitusvarmuuden takaamiseksi päätettiin hankkia tuotantokäyttöön tarkoitettu tehokas tulostin sekä graafinen leikkuri. Uusien laitteiden toimittajaksi valikoitui nopeasti Frendy Oy, jonka tulostinpalveluasiakkuudesta Dekofloorilla oli jo kokemusta.

– Kyllä meillä oli siinä useampia vaihtoehtoja, mutta nopealla aikajänteellä kävi ilmi, että Frendy olisi meille tässäkin asiassa se paras kumppani. Frendy ainoana tarjosi näin kokonaisvaltaista palvelua, ja se vakuutti. Heiltä tuli kaikki saman katon alta: laite ja asennus sekä huolto ja käyttötuki, kertoo Dekofloorin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Hyvärinen.

– Tuohon kun vielä lisätään Frendyn toimittamat tulostusmateriaalit, kilpailukykyiset hinnat ja laaja valikoima tuotantotulostuskäyttöön soveltuvia laitteita, oli valinta enemmän kuin selvä, Jukka-Pekka muistelee.

Toivotunlainen lopputulos – ja vähän enemmänkin

– Frendyn kanssa valittiin juuri meidän käyttöön soveltuvat laitteet, ja Ricoh PRO L5160 -suurkuvatulostin ja Graphtec FC9000 -leikkuri ovat sittemmin osoittautuneet nappivalinnaksi, iloitsee Hyvärinen ja jatkaa:

– Suurkuvatulostin yllätti erittäin positiivisesti tulostuslaadullaan ja todella alhaisilla käyttökustannuksillaan. Tulostin pystyy tekemään ihan mielettömän laadukasta sekä tasalaatuista jälkeä; ihmeeksemme jopa vielä parempaa, kuin harkintavaiheessa pyytämämme testitulosteet antoivat ymmärtää. Uudella tulostimella lähdimme kaiken muun lisäksi hakemaan Dekofloorille uutta ammattimaista ja laadukasta ilmettä, ja se on toteutunut täysin.

– Tuon laitteiston korkeasta laadusta ja helppokäyttöisyydestä kertoo jotakin se, että me ummikkoina ilman aiempaa kokemusta suurkuvatulostamisesta saamme pienen opettelun jälkeen tehtyä noin erinomaista jälkeä. Oma osansa tässä on myös tuella, jota olemme Frendyltä tulostimen käyttöön saaneet, Hyvärinen kiittelee.

Apua ei tarvitse odotella

Nopeasti saavutettava tuki toistuu sisustuslaastibrändin luotsaajan puheessa useaan otteeseen. Tuki ja huolto ovat avainasemassa toimintavarmuudesta ja asiakastyytyväisyydestä puhuttaessa, ja Dekofloorin tuotantoprosessi ja sitä myöten koko liiketoiminta hankaloituu merkittävästi, jos tukea joutuu odottelemaan.

– Me kun luvataan omille asiakkaillemme nopeat toimitusaja, niin ne pitää myös pystyä lunastamaan. Frendyn tuki ja huoltopalvelu on ollut saatavissa aina, kun on tarvittu. Koskaan ei ole ollut semmoista tunnetta, että tuen saaminen olisi kestänyt, vaan ennemminkin on ollut yllätyksiä, että ”ai, se tulikin näin nopeasti”. Jos tukipyynnön tekee aamulla, niin poikkeuksetta tuen on saanut iltapäivään mennessä, kertoo Jukka-Pekka Hyvärinen ja naurahtaa: – Parhaimmillaan on mennyt viisi minuuttia puhelusta, kun tuki on saapunut, mutta siinä on pitänyt kyllä olla jo hyvää tuuria mukana.

Apua ja tukea oli hyvin saatavilla myös laitteen käyttöönoton ja käytön opettelun aikana. Käyttöönotto on jäänyt Hyvärisen mieleen kitkattomana asiakaskokemuksena, ja kohdalle osuneet muutamat pienet haasteetkin saatiin ratkaistua nopeasti puhelinsoitolla.

Täydet pisteet yhteistyölle

– Jos yhteistyön Frendyn kanssa pisteyttäisi asteikolla 1-5, niin yhtään ei kyllä purista sitä vitosta antaa. Olen äärimmäisen tyytyväinen. Ja mielestäni olen kuitenkin suhteellisen vaativa asiakas, Hyvärinen tuumii ja jatkaa:

– Luotettavuus ja toiminnan nopeus ovat ne sanat, joihin yhteistyön kiteytän. Meille on myös tärkeää, että palvelu on joustavaa, ja sitä voidaan räätälöidä tarpeisiimme sopivaksi.

Tulevalle yhteistyölle Dekofloorin toimitusjohtajalla on yksi toive: että palvelun laatutaso säilyisi yhtä hyvänä, kuin se on tähänkin asti ollut. Tulevaisuudessa on myös hyvinkin mahdollista, että yhteistyö laajenee tietotekniikan puolelle.

– Näen, että jossain vaiheessa meillä tulee olemaan tietoteknisiä laitteita enemmän, ja silloin olisi kokonaisuuden kannalta kaikille helppoa, että yksi tuttu toimija hoitaisi koko paletin, summaa Jukka-Pekka Hyvärinen.


Dekofloor – laadukas sisustuslaasti suomalaisille pinnoille

Dekofloorin tarina sai alkunsa vuonna 2011 vahvasta halusta kehittää laadukas ja oikeasti toimiva pinnoitetuote. Elämää kestävä kylpyhuone ilman saumoja haluttiin saada onnistumaan, ja tuotteen asennettavuuden tuli olla helppoa ja nopeaa. Koska markkinoilla ei ollut näitä kriteerejä täyttävää tuotetta, piti se kehittää itse.

Dekofloor on kokonainen järjestelmä, jonka jokaisella kerroksella on oma roolinsa toimivan pintarakenteen muodostumisessa. Kulutusta hyvin kestävää tuotetta voidaan käyttää kodin sekä julkisten tilojen kaikilla lattia- ja seinäpinnoilla. Dekofloor on asentajansa huomioon ottava sisustuslaasti, sillä järjestelmän kaikki tuotteet ovat vesiohenteisia ja tuoksultaan mietoja. Valmiina pintana Dekofloor on täysin hajuton ja mauton, eikä se homehdu edes märkätilakäytössä.

Dekofloor on ollut brändinä markkinoilla vuodesta 2014, ja sen tuotanto ja tuotekehitys on siirretty kokonaan Suomeen vuosien 2019-2020 aikana.