Frendy jatkaa kasvuaan ostamalla HS-Worksin ja Etevän osakekannat 

Kotimaisia pitkän linjan IT-taloja viime vuonna yhdistänyt Frendy jatkaa vahvaa kasvuaan ostamalla HS-Worksin ja Uudenmaan Etevä Tietopalveluyhtiön osakekannat kokonaisuudessaan. Frendyyn on liittynyt viime vuoden kesäkuusta lähtien jo 15 menestynyttä IT-alan yritystä. Jatkuvan kasvun myötä Frendy pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä leveämmin hartioin ja tarjoamaan moderneimmat IT-palvelut paikallisesti ympäri Suomen. Frendyn yhteenlaskettu liikevaihto nousee kaupan myötä noin 60 miljoonaan euroon, ja yhtiö työllistää jatkossa noin 300 IT-osaajaa.  

Kun joukko IT:n kärkikavereita yhdisti voimansa kesäkuussa 2021 syntyi Frendy, valtakunnallisesti paikallinen IT-talo. Frendy on olemassa, jotta menestyvien PK-yritysten ei itse tarvitse olla IT-asiantuntijoita. Frendyn tehtävänä on pitää huolta asiakkaidensa liike-elämänlaadusta yhdistämällä bisnesälyä ja teknistä tajua.

HS-Works (35 henkilöä) ja Uudenmaan Etevä Tietopalveluyhtiö (14 henkilöä) ovat molemmat suomalaisia IT-palveluyrityksiä, joiden juuret ovat Helsingissä, mutta palvelevat asiakkaitaan ympäri Suomen. Yhtiöiden palvelut ovat yhteneviä Frendyn kanssa.

Frendyn toimitusjohtaja Mikko Peltonen kommentoi:

”Olemme viimeisen vuoden aikana rakentaneet Frendystä yhtä yhtiötä ja samalla lujittaneet asemiamme suomalaisten pk-yritysten luottokumppanina moderneissa IT-palveluissa. On ollut todellinen ilo huomata, että sekä nykyiset että uudet asiakkaamme arvostavat valtakunnallista paikallisuuttamme, kattavaa palvelutarjoamaamme ja tarpeen tulleen syvääkin osaamista. Frendyn vahvuus on ehdottomasti korkean osaamisen lisäksi paikallisuus – olemme fyysisesti siellä missä asiakkaammekin. Nyt toteutuneiden yrityskauppojen siivittämänä jatkamme määrätietoisesti valitsemallamme tiellä.

Tutustuessamme HS-Worksin ja Etevän omistajien kanssa huomasimme nopeasti, että jaamme saman arvomaailman ja näkemyksen asiakaslähtöisen IT-palveluyhtiön strategiasta ja toimintamallista. Odotan innolla, että henkilöstömme pääsevät yhdistämään osaamistaan, kehittämään Frendyä ja tarjoamaan entistä parempia palveluita asiakkaillemme ympäri Suomen.”

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta asiakas-, henkilöstö- tai kumppanisuhteisiin; yhdistyvien yritysten tutut yhteyshenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lisätietoja: 
Mikko Peltonen
Toimitusjohtaja, Frendy
+358 40 520 1458 / mikko.peltonen@frendy.fi

Frendy lyhyesti:  
Liike-elämänlaadusta huolehtiva IT-kaveri
Frendy syntyi vuonna 2021 pitkän linjan IT-yrittäjien huomiosta: Pienten ja keskisuurten yritysten tarpeet IT-palveluille kasvavat tietotyön lisääntymisen myötä, mutta samanaikaisesti kehittyneimmät IT-palvelut ovat usein vain suurimpien yritysten saatavilla. Frendy täyttää tämän tyhjiön palvellen pieniä ja keskisuuria yrityksiä parhaalla mahdollisella osaamisella ja paikallisella tuella läpi Suomen.
Frendy on muodostunut useasta menestyneestä IT-alan asiantuntijayrityksestä, ja tulevaisuuden kasvussa Frendyä tukee pääomasijoittaja Procuritas. Frendyssä työskentelee noin 300 IT-osaajaa, jotka toimivat 19 paikkakunnalta käsin. Frendyn liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa.