Frendyt on frendyjä, vaikka paikkakuntaa vaihtaisi

Elämä frendynä on joustavaa – toimistoja löytyy ympäri Suomen, omaan työnkuvaan pystyy vaikuttamaan ja muuttuvat elämäntilanteet huomioidaan. Myös maisemanvaihdot onnistuvat helposti. Tästä elävä esimerkki on hiljattain Jyväskylän maisemista nurmolaistunut Ville Korkia-aho.

 

Vuoden 2023 alussa Villen elämässä puhalsivat uudet tuulet. Ville oli työskennellyt jo viitisen vuotta Frendyn Jyväskylän toimistolla alkuun uusasiakashankinnan ja myöhemmin Key Account managerin hommissa. Vuoden vaihteessa oli kuitenkin tullut aika vaihtaa maisemaa takaisin kotikonnuille. Nyt Ville istuu Seinäjoen toimistolla ja huolehtii sieltä käsin Keski-Suomen aluemyyntijohtajan roolissa asiakkaidensa IT-asioista.

Ville on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Alajärveltä. Alun perin Jyväskylään hän päätyi opintojen kautta.

– Jyväskylään päädyin peruskoulun jälkeen opiskelujen perässä. Suoritin ammattitutkinnon ja sen jälkeen lähdin Kajaaniin palvelemaan isänmaata. Intin jälkeen palasin takaisin Jyväskylään Jamkiin opiskelemaan, sain harjoittelun kautta työpaikan, ja sillä tiellä olen edelleen, Ville kertoo.

Takaisin kotikonnuille

Nyt Ville on päätynyt Keski-Suomen kierroksen jälkeen takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Hänen mukaansa Etelä-Pohjanmaalla on tilaa elää ja kaikki on lähellä. Lisäksi myös perhe ja vanhat kaverit ovat taas lähempänä kuin aikoihin. Vapaa-ajastakaan tuskin tulee olemaan puutetta, sillä metsän kupeesta on löytynyt sopiva tontti, johon rakentuu uusi tupa.

– Arjessa muuton myötä tulee rakennusprojekti viemään aikaa, sillä tarkoitus olisi vuoden loppuun mennessä saada talo valmiiksi, kertoo Ville. Rakennusprojektin lisäksi Ville aikoo viettää aikaa lakeuksien pesiskentillä niin pelaten kuin katsojana.

Työarki rullaa mukavasti myös lakeudella

Ville on kotiutunut hyvin takaisin juurilleen, ja Seinäjoen toimistolla odotettiin tuttua frendyä innolla. Ville kertoo, että hänet on otettu hyvin vastaan: – Useat ihmiset ovat soitelleet ja toivottaneet tervetulleeksi. Iso kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet kotiutumaan Seinäjoen toimistolle, Ville hymyilee.

Seinäjoelta löytyy myyjäkollega Tuomas Koivisto, joka on odottanut tuttua työkaveria ehdottomasti eniten. – Kiva kun on toinen kaltaiseni jakamassa työpäivän onnistumiset ja ne notkahduksetkin, Koivisto naurahtaa.

Paikkakunnan vaihdolla ei toimiston muuttumista lukuun ottamatta ole suuremmin vaikutusta Villen työhön Frendyssä. Osa asiakkaista jäi niin sanotusti vanhoille nurkille, mutta onneksi Teams toimii, oli sitä missä päin maailmaa tahansa.

Ystävänpäivää Ville viettää tänä vuonna perheen kesken hyvää ruokaa nauttien. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lakeuksilla!