Kaikki tiet johtavat Frendyyn

Frendyn Jyväskylän toimistolla työskentelee miesnelikko, jotka tuntee toisensa jo pitkän ajan takaa – ensimmäiset kaksi tutustuivat jo tarhaikäisinä. Poikien kasvettua hiekkalaatikkoikäisistä teineiksi porukkaan liittyi lisää hyviä tyyppejä, ja nykyään tämä neljän kopla pyörii yhdessä sekä frendyinä että vapaa-ajalla.

Nutsit ja CS

Hiekkalaatikolta asti toisensa tunteneet kaverukset ovat Jani Häyrynen, ja Ville Kaipainen. Teini-iässä Ville ja Jani pelasivat ahkerasti verkkopeli CS:ää, ja pelin parissa Jani tutustui kaveriporukan kolmanteen frendyyn, Harri Ikäheimoon. Harri taas tunsi jo ennestään samanikäisen Petri ”Hukkis” Hukkasen, joka tuli myös muille tutuiksi – missä muuallakaan kuin CS:n sekä World of Warcraft:in parissa. Verkkopeli CS:n voidaan sanoa olevan vahvasti juurisyy tämän itseään Nuts:ksi kutsuvan kaveriporukan synnylle.

Jonkin verran piti kuitenkin vielä Jyväskylässä Harjun portaita kuluttaa, ennen kuin miesten elämät kohtasivat myös työarjessa.

Kosiskelu tuotti tulosta

Jani työskenteli sähköasentajana, mutta työn kausiluonteisuudesta johtuen Jani päätti vaihtaa alaa ja opiskella datanomiksi. Tietokoneet olivat kiinnostaneet Jania jo kolmevuotiaasta lähtien, jolloin hän sai ensimmäisen koneensa. Uuteen ammattiin valmistuttuaan Jani päätyi kymmenisen vuotta sitten työskentelemään Isoweli-nimisiin IT-yritykseen, joka nykyisin tunnetaan Frendynä.

Hetken hyvää meininkiä katseltuaan Jani päätti, että tänne pitää saada kaveritkin töihin, ja tämän jälkeen alkoi kosiskelu – eikä se ollut vaikeaa, sillä olihan työpaikka täysi kymppi. Toisena taloon astui ilman isompia suostutteluja Hukkis ja kolmantena vähän suuremman suostuttelun jälkeen Ville. Villellä oli jo vakaa ja hyvä työ, mutta oman kehittymisen mahdollisuudet työssä vajavaiset. Myös Ville ymmärsi viimein oman parhaansa ja astui taloon kavereiden iloksi.

Harrin osalta muutos oli suurin. Harri muutti kavereiden suostuttelemana 200 kilometrin päästä Jyväskylään, ja vanhana tietotekniikkaharrastajana otti homman haltuun – suoraan metallialalta Dynamicsin konffauksen maailmaan. Muutos ei ole kaduttanut päivääkään.

Näin hiekkalaatikon lapset ja verkkopeli CS:n Nuts-tiimi olivat koossa myös työelämässä.

Yhdessä töissä ja vapaa-ajalla

Nelikko on edelleen yhtä vahva kuin ennenkin, vaikka työt ja työtehtävät Frendyssä ovatkin enemmän tai vähemmän muuttuneet. Ville toimii Frendyssä liiketoimintapäällikkönä pilvisovelluksista vastaten, ja Janin arkea värittää noin 140 matkapäivää maailmalla asiakkaan mukana. Hukkis vastaa järjestelmäkehityksestä, ja Harri työskentelee hänen tiimissään.

Työssä vietetyn ajan lisäksi miehet viettävät paljon vapaa-aikaa yhdessä. He urheilevat yhdessä muun muassa padelia pelaten, ja Ville sekä Harri pelaavat myös Kanaliigaa. Ei tule unohtaa myöskään Beach Volley -turnauksia, lätkäturnauksia ja jokavuotisia pääsiäisolympialaisia, ja verkossa hakataan koneita joskus vieläkin porukalla.

Ystäväporukkaan on matkan varrella liittynyt lisää väkeä, ja nykyään vapaa-ajan rientoja harrastetaan välillä yli 10-päisellä joukolla.

Lapsuudenystävistä tulee pitää kiinni

Kaveruksista huokuu heidän syvä luottamus toisiaan kohtaan. He kehuvat, että ystävyys helpottaa myös työntekoa, sillä kaverit ja yhteinen huumori ovat hyvä ekstralisä työpaikan rentoon ilmapiiriin. Vapaa-ajalla on kaveruksilla toki joskus riitaakin, mutta ne hoidetaan pois painimalla. Miehet painottavat, että lapsuudenystävistä tulee pitää kiinni, sillä on onni, että on kavereita, joihin voi luottaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Haastattelijoiden kysyessä voisiko hauskassa porukassa olla paikkoja vapaana Nuts-nelikko naureskelee, että mukaan isoon jengiin tullaan kuin moottoripyöräkerhoon prospektina konsanaan. Leikkimielisiä valintatilaisuuksiakin on joskus järjestetty.

10-päisestä ystäväjoukosta on jo huumorin pilke silmäkulmassa valittu seuraava Frendyyn houkuteltava ”uhri”. Vielä pitää vain keksiä, kuinka siirtymä tanssijan töistä IT-alalle saadaan järjestymään.

Kaverusten ajatuksia toisistaan

”Jani on erittäin luotettava kaveri. On lottovoitto, että löytyy kaveri, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.”

“Petri eli Hukkis pistää aina toisten tarpeet omiensa edelle, eikä koskaan ajattele itseään. On yksi parhaista ja luotettava kaveri. Parempaa wingmania ei ole olemassa.”

Ville on hyvin nopea kaveri liikkumaan. Luotetaan Villen tekemisiin 1000 prosenttisesti. Ollaan iloisia, että Ville on meidän elämässä.”

“Jyväskylän toimistolla porukka nostaa lippaa, kun Harri astuu sisään. Kaverina aivan huipputyyppi ja luottokaveri henkeen ja vereen.”