Kanaliigassa kilpaillaan rennosti Frendy-joukkueena

Niko, Antti, Samppa ja Samu ovat frendyjä ja joukkuekavereita myös töiden ulkopuolella, missä heidät tunnetaan paremmin nimimerkeillä Zentti, Luigero, Beauideal ja Cachorror. Kyse ei tällä kertaa ole firman sählyjoukkueesta, vaan Kanaliigasta eli elektronisen urheilun firmaliigasta, jossa sadat joukkueet eri yrityksistä kilpailevat keskenään erilaisissa videopeleissä.

Frendyn pelaajat ovat olleet mukana Kanaliigassa alusta asti eli vuodesta 2018. Nykyään Frendyä edustaa liigassa kaksi joukkuetta. Toisen joukkueen moudostavat Viljam, Raivopekka, Bodesta ja Sjomppis aka Ville, Ville-Pekka, Harri ja Santtu, jotka etelä-pohjalaistunutta Ville-Pekkaa lukuun ottamatta tulevat Jyväskylästä.

Mahtava yhteisö, jossa aika rientää kirjaimellisesi siivillä

Kanaliiga on paljon muutakin kuin hupparipäiset jampat istumassa kotona konsolit kädessä. Se on ennen kaikkea mahtava ja rento, mutta kilpailuhenkinen yhteisö, joka kokoaa yhteen samanhenkistä porukkaa matalan kynnyksen eSport-harrastuksen pariin. Kanaliigassa järjestetään myös pelien ulkopuolisia tapahtumia ja ohjelmaa, kuten YouTube-lähetyksiä, lanitapahtumia, kauden jälkeinen All stars -spektaakkeli, aktiivista sometusta ja tietenkin katsojille laadukas striimi selostuksella.

Kanaliigan kautta työporukasta voi muodostua myös vapaa-ajan kaverisuhteita. Frendyn pelaajien mielestä parasta on mukava tekeminen oman tiimin kanssa pitkin kautta. Esimerkiksi Villen aka Viljamin joukkueen salainen ase on turnausta edeltävä kokoontuminen. Ennen kautta porukka kokoontuukin Jyväskylän Redneck-baariin ja tilaa tulisimpia siipiä mitä baarista löytyy. Tulisilla kamikaze-wingseillä saadaan kauden kyyneleet vuodatettua jo etukäteen, joten peli-illoissa on odotettavissa vain naurua ja onnistumisia!

Villen joukkueen tiimi-ilta (vasemmalta): Bodesta, Viljam, Cmies (edellisen kauden pelaaja, nyt tilalle tullut Sjomppis) ja RaivoPekka

Kaikille löytyy peliseuraa

Frendyn joukkueet pelaavat Kanaliigassa PUBGia eli PlayerUnknowns Battlegrounds -pelin PC-versiota, joka on pelaajille maksuton. Suuri osa Kanaliigassa pelattavista peleistä pelataan PC:llä, vaikka peleistä olisikin tarjolla myös Playstation tai Xbox -versiot. PUBGissa on 4 eri sarjatasoa (Masters, Challengers, 2nd division ja 3rd division), koska joukkueita on monta ja tasoerot on pyritty huomioimaan karsintojen kautta hauskan pelikokemuksen saavuttamiseksi. Pelejä pelataan 1-2 viikon välein, ja kuhunkin joukkueeseen kuuluu 4 pelaajaa ja tietty määrä varajäseniä. Vuodessa pelataan kaksi kautta, ja joukkueita on 18-19 kpl per sarjataso kaudesta riippuen. Villen joukkueen paras sijoitus on ollut hopea korkeimmalla eli Masters-tasolla. Tällä hetkellä Frendyn molemmat joukkueet painivat keskikastissa.

Kanaliiga on loistava tapa yhdistää etenkin etätyötä tekevät työkaverit paikasta riippumatta, sillä Frendylläkin on toimipisteitä – ja pelaajia – ympäri Suomen. Kanaliiga-yhteisössä pelataan myös jatkuvasti peli-iltojen ulkopuolellakin yhdessä, jolloin eri yritysten pelaajat sekoittuvat. Kuka tahansa voi mennä kyselemään peliseuraa yhteisössä.

Kaikki e-urheilusta kiinnostuneet ovat Frendyllä tervetulleita mukaan! Kun ollaan frendejä vapaa-ajalla, niin töissäkin on paljon mukavampaa!

Lue lisää Kanaliigasta https://kanaliiga.fi/info/