Näin parannat yrityksesi IT-käyttäjäturvallisuutta

Kyberturvallisuuskeskuksen tilastojen mukaan verkkorikollisuuden kohteeksi joutuu keskimäärin 1,5 suomalaista yritystä. Onneksi oman yrityksen riskille päätyä rumentamaan tilastoja voi tehdä paljon. Riskiä voi pienentää lisäämällä tietoisuutta sekä hyödyntämällä teknisiä ratkaisuja. Frendy toimii yritysten kaverina kaikissa tietoturva- ja IT-asioissa ympäri Suomen.

Salasanaturvallisuudesta voit aloittaa heti

Salasanaturvallisuuteen voit vaikuttaa itse – heti ja helposti. Tarkista, että salasanasi noudattaa ainakin näitä periaatteita:

 • Pidempi on aina parempi (ei alle 12 merkkiä, mieluusti 18 merkkiä)
 • Sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita sekä erikoismerkkejä
 • Eri salasana käytössä eri ympäristöissä / tileillä / sovelluksissa

Tarkemmat vinkit hyvän salasanan valintaan löydät blogistamme: Näin valitset hyvän salasanan. Voisit olla kiinnostunut lukemaan myös miten salasana murretaan.

Tekniset keinot välttämättömiä turvallisessa IT:ssä

Hyväkään salasana ei pelasta tietoturvarikollisuudelta. Modernit sähköpostihuijaukset ovat jo niin hyvin tehtyjä, että käyttäjän on hyvin hankala tunnistaa huijausta oikeasta viestistä. Siksi tarvitaan teknisiä ratkaisuja, joita on esimerkiksi:

DNS-suodatus tietoturvaratkaisuna

DNS-suodatus on erittäin helppo ja tehokas tapa suojata käyttäjiä tunnetuilta haitallisilta sivustoilta. Lyhyesti kerrottuna DNS-suodatus:

 • tarkistaa osoitteet, joihin käyttäjä yrittää siirtyä sähköpostista, somekanavissa, verkkosivustolta sekä osoiteriville kirjoitetut osoitteet.
 • estää käyttäjää pääsemästä tunnetuille haitallisille sivustoille.
 • estää koneelle päässyttä haittaohjelmaa muodostamasta hallintayhteyttä.

DNS-suodatukseen voit tutustua tarkemmin Tuomaksen blogissa: DNS-suodatus on käyttäjän ja verkon korvaamaton turva >>

Frendy tarjoaa kaikki tarvitsemasi IT-ratkaisut

Kun haluat välttää tietoturvakarikot, valitse asiantunteva IT-kaveri yrityksesi tueksi. Saat meiltä tietoturvan lisäksi myös IT-palvelut palkitusta käyttäjätuesta toimiviin tulostinratkaisuihin. Tutustu ylävalikoista palveluihimme!

Huolestuttaako yrityksen tietoturva-asiat?

  Sivuston suojaa Google reCAPTCHA. Yksityisyys ja käyttöehdot.

  Lisää käyttäjäturvallisuudesta

  Tietoturvalliset vinkit käyttäjälle

  Yrityksen tietoturva rakennetaan arjessa – tarkemmin toimistolla näppäimen ja hiiren takana. Loppukäyttäjien tietoturvallisen arjen ja toimintatapojen tukeminen on helppo tapa parantaa tietoturvaa? Lue blogi >>

  Yrityksen tietoturva – mitä jokaisen suomalaisen yrityksen tulee tietää?

  Ennakointi on valttia tietoturva-asioissa. Silti yhä edelleen tietoturva-asioihin havahdutaan useimmiten silloin, kun on jo liian myöhäistä. Tietoturvan laiminlyönti johtaa riskien realisoitumiseen eikä yrityksen koko, sijainti tai toimiala anna suojaa. Aloita ennakointi omassa yrityksessäsi heti – tallenna opas kirjanmerkkeihin >>