Kuusi syytä miksi IT:n ulkoistus kannattaa

Frendy | Atte Lonkari

Liiketoiminnan menestyminen vaatii yritykseltä teräksenkovan liikeidean lisäksi paljon ponnistuksia. Esimerkiksi IT:n rooli yrityksen toiminnalle yleensä on merkittävä, sillä yrityksen koosta tai toimialasta riippumatta lähes aina tarvitaan tietokoneita sekä erilaisia ohjelmistoja ja järjestelmiä. Jokainen yritys joutuu pohtimaan, kuinka paljon IT:lle kyetään tai halutaan uhrata huomiota ja kuinka IT:n hallinta yrityksessä järjestetään.

Toimiva ja tarkoituksenmukainen IT koostuu kolmesta kulmakivestä

 • Henkilökohtaiset työvälineet
  • Tämä kattaa kaikki toimisto- ja etätyössä tarvittavat laitteet ja ohjelmistot, sekä niiden tehokkaan käytön mahdollistavan koulutuksen. Luonnollisesti työvälineisiin liittyy myös käyttäjätuki, koska kuten kaikki tiedämme, bitti menee vinoon aina ennemmin tai myöhemmin.
 • Yhteinen IT-infrastruktuuri
  • Tiimityöskentely vaatii toimivat yhteydet sekä saumattoman tiedon tallentamisen ja jakamisen, jotta tehokas työskentely on mahdollista kaikille tasapuolisesti – teit sitten töitä toimistolla tai kotona.
 • IT-riskien hallinta
  • Nykyaikana yritystoimintaa uhkaavat moninaiset tietoturvauhat, eikä turvallisen IT-ympäristön hallinta ole enää pelkällä virustorjuntaohjelmalla hoidettu. Kun yrityksen toiminta on suojattu kattavasti ja mahdollisten kriisitilanteiden varalta sekä tieto että yritystoiminnan jatkuvuus on turvattu, voivat vastuussa olevat avainhenkilötkin nukkua yönsä levollisemmin.

Miten voidaan olla varmoja, että kaikki yllä mainitut osa-alueet on katettu tavalla, joka tukee yrityksen liiketoimintaa tehokkaasti niin työnteon kuin kustannusten näkökulmasta? Yhteistyö ammattitaitoisen IT-ulkoistuskumppanin kanssa takaa sen, että IT-budjetista saadaan kaikki tehot irti. Oikein toteutettuna IT ei ole yritykselle kulu, vaan tuottava investointi.

IT-ulkoistus tarjoaa useita merkittäviä hyötyjä yrityksille. Seuraavassa lista tärkeimmistä.

Kuusi syytä, miksi IT:n ulkoistus kannattaa

 1. Kustannustehokkuus: Yksi tärkeimmistä syistä ulkoistaa IT on kustannustehokkuus. Yrityksen ei tarvitse välttämättä investoida kalliisiin IT-infrastruktuureihin ja -laitteisiin, mikä säästää merkittävästi kustannuksia. Ulkoistaminen mahdollistaa myös skaalautuvuuden, mikä tarkoittaa, että yritys voi joustavasti kasvattaa tai pienentää IT-infrastruktuurin kokoa tarpeen mukaan.
 2. Asiantuntijuus: Ulkoistetut IT-palveluntarjoajat ovat usein erikoistuneet tiettyihin teknologioihin ja osa-alueisiin. Tämä tarkoittaa, että yritys voi hyödyntää heidän erikoistunutta asiantuntemustaan ilman, että tarvitsee itse hankkia tietotaitoa.
 3. Tietoturva: Ulkoistetut IT-palveluntarjoajat ovat yleensä erikoistuneet tietoturvaan, ja heillä on paremmat resurssit ja taidot suojata yrityksen tietoja ja järjestelmiä ulkoisilta uhilta. Tämä vähentää yrityksen riskiä tietomurtojen ja muiden tietoturvaongelmien osalta.
 4. Tehokas tukipalvelu: Ulkoistettu IT mahdollistaa tehokkaamman ja nopeamman tukipalvelun. Asiantunteva IT-tukiorganisaatio varmistaa, että eteen tulevat ongelmat ratkaistaan nopeasti.
 5. Keskittyminen ydinliiketoimintaan: Ulkoistamalla IT-palvelut yritys voi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja strategiansa kehittämiseen. IT-palveluiden ulkoistaminen mahdollistaa yrityksen resurssien ja ajan käytön optimoinnin, kun aikaa ei enää tarvitse käyttää IT-infrastruktuurin ylläpitoon ja kehittämiseen.
 6. Mahdollisuus skaalautua nopeasti: IT-palveluiden ulkoistaminen antaa yritykselle mahdollisuuden skaalautua nopeasti ja joustavasti. Kun yritys kasvaa, IT-palveluntarjoaja voi tarjota tarvittavat resurssit ja infrastruktuurin kasvun tueksi, mikä helpottaa kasvun hallintaa ja vähentää riskejä.

Yhteenvetona on helppo todeta, että IT-ulkoistus on kannattava ratkaisu yrityksille, sillä se tarjoaa useita etuja kustannussäästöistä asiantuntemukseen ja tietoturvaan. Lisäksi ulkoistettu IT-palveluntarjoaja tarjoaa tehokkaamman tukipalvelun ja mahdollistaa yrityksen keskittymisen liiketoiminnan ydinasioihin. IT-palveluiden ulkoistaminen antaa myös mahdollisuuden skaalautua nopeasti ja joustavasti yrityksen kasvaessa.


Herättikö IT-ulkoistus ajatuksia? Ota meihin frendyihin yhteyttä, niin keskustellaan lähemmin siitä, miten IT-ulkoistus voisi sopia sinun yrityksellesi.

Voit myös tutustua samasta aiheesta julkaisemaamme sisältöön täältä.