Kyberhyökkäysten mahdollisuus kasvussa

Ukrainan sota, ja sitä seurannut kiristynyt tilanne koko Euroopassa, vaikuttaa väistämättä myös digitaaliseen maailmaan. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan tilanne Suomessa on toistaiseksi vakaa, mutta todennäköisyys kyberhyökkäysten määrän kasvuun on nousussa. Tästä syystä varautumiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Kyberhyökkäyksiä käytetään laajasti perinteisen sodankäynnin tukena ja ne kohdistetaan pääasiassa valtiollisiin kohteisiin, mutta lisäksi myös muihin kriittisten alojen toimijoihin, kuten viestintä-, rahoitus-, energiateollisuuteen. On tärkeä muistaa, että tämän lisäksi haittaohjelmien uhriksi saattaa joutua, vaikkei olisikaan suoraan niiden kohteena. Esimerkiksi yhteistyöyrityksen, haavoittuvan sovelluksen tai sähköpostin kautta. Levitessään haittaohjelmat voivat aiheuttaa vakavia liiketoimintahäiriöitä yrityksille ja yhteisöille.

Suositeltuja toimenpiteitä tietomurroilta suojautumiseksi:

  • Käytä tehokasta päätelaitteen suojausta
  • Varmista sähköpostin suodatuksen kyvykkyys
  • Pidä ohjelmistot ja järjestelmät päivitettynä
  • Käytä monivaiheista tunnistautumista
  • Muista varmuuskopiointi ja palautumissuunnitelma
  • Suunnittele ja harjoittele toiminta mahdollisen tietomurron sattuessa kohdalle

Muista lisäksi olla erityisen tarkka, mikäli työskentelet sähköisesti venäläisten tai ukrainalaisten sidosryhmien kanssa.

Heräsikö huolenaiheita?

Jos tietoturvakokonaisuus askarruttaa, voimme katsoa yhdessä mikä on yrityksesi tietoturvan taso tällä hetkellä. Me IT-kaverit olemme aina yhden soiton tai sähköpostiviestin päässä sinusta. Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Löydät meidät täältä: Yhteystiedot

Voit myös lukea aiheesta lisää: