Helppoa tietoturvaa käyttäjille

Tuomas Karhula

Teksti: Tuomas Karhula, liiketoimintapäällikkö

Kuka tahansa voi joutua hyökkäyksen uhriksi

Usein on harhaluulo, että verkkorikolliset valitsevat yrityksen, johon haluavat hyökätä. Kyllä tätäkin edelleen tapahtuu, mutta rikollisten keinot ovat automatisoituneet samaan tahtiin kuin muukin teknologia. Hyökkäyksiä tehdään hyvin laajasti eri kohteisiin, joten niiden kohteeksi voivat joutua yhä helpommin myös pienet yritykset ja yksityishenkilöt – kukaan ei siis ole turvassa.

Käyttäjää kohtaan hyökätään monesta suunnasta

Tutkimusten mukaan yli puolet verkkorikollisten hyökkäyksistä kohdistuu sähköpostiin – esimerkiksi tunnuksia kalastellaan sähköpostien ja linkkien avulla. Lisäksi hyökkääjät käyttävät laajasti hyödyksi myös muihin palveluihin syötettyjä tunnuksia, jolloin hakkerille avautuu pääsy usein yrityksen kaikkiin tietoihin. Rikolliset hyödyntävät hyvin useasti käyttäjien virheitä, joten tietoturvasovellusten tuleekin antaa suojaa inhimillisiltä virheiltä. Tietoturvan tason parantaminen ei saa kuitenkaan vaikeuttaa käyttäjän arkea.

Microsoft 365 -ekosysteemi käyttäjän suojana

Microsoft 365 suojaa käyttäjää automaattisesti riippumatta siitä, missä sijainnissa ja mitä verkkoa tämä käyttää. Microsoftin tapa toteuttaa tietoturvaa ei niinkään näy käyttäjälle, mutta se toimii taustalla ja estää pahoja asioita tapahtumasta. Microsoft 365 tietoturvatyökalut blokkaavat esimerkiksi haitalliset viestit ja linkit sekä suojaavat käyttäjää estämällä kaapatun käyttäjätunnuksen käytön.

Microsoft 365 Business Premiumin ominaisuudet ja hyödyt pähkinänkuoressa

  • Office 365 -toimistosovellukset ja modernit työskentelytavat eli saatte käyttöönne Teamsin, sähköpostin, Yammerin ja paljon muuta nykyaikaista työntekoa helpottavaa ominaisuutta
  • Edistynyt sähköpostin suojaus ja salaus skannaa sähköposteja haitallisten linkkien ja tiedostojen varalta, tunnistaa ja estää huijausviestejä
  • Tietojen automaattinen suojaus estää luottamuksellisen tiedon lähettämisen vahingossa ilman salausta
  • Työaseman suojauksella suojataan työasemaa haittaohjelmilta ja viruksilta
  • Monivaiheinen tunnistautuminen estää kaapattujen tunnusten käyttämistä
  • Salasanan resetointi itsepalveluna helpottaa käyttäjän ja it-tuen työtä
  • Intune mahdollistaa työasemien ja mobiililaitteiden hallinnan ja elinkaaren hallinnoimisen
  • Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmälisenssi, joka mahdollistaa esimerkiksi Bitlocker-kiintolevyn salauksen

Microsoft

Frendy on olemassa, jotta yritysten ei tarvitse kantaa huolta IT:stään

Microsoft 365 -ekosysteemiin on saatavissa erilaisia lisenssejä ja turvallisuustoimintoja. Me autamme asiakkaitamme valitsemaan parhaan lisenssimallin ja optimoimaan turvallisuustoiminnot yritysten tarpeisiin.

Me Frendyllä autamme yritysten käyttäjien, verkon ja työasemien suojauksesessa ja koulutamme asiakkaittemme henkilöstöä tietoturvakysymyksissä. Tärkeintä on, että asiakaamme saavat riittävän tietoturvan, mutta eivät maksa turhasta.

Frendyn kanssa voit olla huoletta – meidän tärkein tehtävä on varmistaa, että sinä voit keskittyä täysillä omaan liiketoimintaasi.

Miten voimme parantaa sinun liike-elämänlaatuasi? Soita meille tai laita viestiä lomakkeen kautta – selvitetään teille paras tapa hyötyä Microsoftin lisensseistä.

Ota yhteyttä