Parisuhde ja työt saman katon alla jo yli 20 vuotta

Niklas ja Pia ovat viettäneet suurimman osan elämästään yhdessä – niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Pariskunta paljastaa nyt reseptinsä onnistuneeseen parisuhteeseen samassa työpaikassa.

Elettiin vuotta 1994, kun Amor ampui nuolensa Niklakseen ja Piaan. Samasta pitäjästä eli Kristiinankaupungista kotoisin oleva pari tunsi kyllä toisensa jo aiemmin, mutta tuolloin alkoi virallisesti parin pian kolme vuosikymmentä kestänyt rakkaustarina.

Kristiinankaupungista matka jatkui töiden perässä Vaasaan, missä pari laittoi hynttyyt yhteen vuonna 1996. Vuonna 1997 syntyikin jo parin esikoistytär Alexandra ja 3 vuotta myöhemmin kuopus Lukas.

Nicke oli aloittanut työt vaasalaisessa IT-yrityksessä vuonna 1992, ja Pia seurasi perässä samaan firmaan kuusi vuotta myöhemmin. Ilmeisen hyvin on yhteistyö myös työkuvioissa sujunut, sillä pariskunta työskentelee edelleen samassa työpaikassa, ja ovat nykyään osa suurta Frendy-perhettä.

Yhdessä on kuljettu jo parikymmentä vuotta työssä ja vapaalla sekä arjessa ja juhlassa.

Yksi auto riittää ja lounaalla nähdään

Nicken ja Pian mukaan samassa työpaikassa työskentely toimii loistavasti eikä vielä ole ollut mitään miinuksia. Heillä on erilaiset tehtävänkuvat, joten työpäivien aikana ei ehdi paljon nähdä, mutta lounastauot vietetään yleensä yhdessä – jos Pian vain saa suostuteltua mukaan syömään, Nicke kuittailee.

Plussana Nicke mainitsee esimerkiksi sen, että töihin voi kulkea yhdellä autolla. Työnjako toimii pariskunnalla hyvin, sillä Nicke siirtää kaikki hänelle epämiellyttävät byrokraattiset hommat Pialle, joka taas nimenomaan tykkää niistä! Pia puolestaan mainitsee pilke silmäkulmassa plussaksi sen, että Nicke tulee illaksi kotiin.

Vinkki muille yhdessä työskenteleville pariskunnille

Nyt kun talo on tyhjä lapsista, on vapaa-aikaa enemmän. Silloin pariskunta tykkää mennä vapaasti viettämällä esimerkiksi aikaa kavereiden kanssa tai kierrellen katsomassa tyttären suunnistuskisoja. Nicke mainitsee, että pikkuhiljaa, kun vanhenee tarpeeksi, voi harrastaa myös matkustelua yhdessä. Tällä hetkellä pääosin matkustellaan sukulaisten luona Ruotsissa esimerkiksi Tukholmassa. Vaasasta pääsee myös helposti laivalla suoraan Uumajaan.

Vinkkinä muille työkaveruuden jakaville pariskunnille Nicke ja Pia sanovat, että töitä ei kannata tuoda kotiin. Ilmeisen hyvin he ovat itsekin tätä neuvoa onnistuneet noudattamaan, ja siinä piilleekin yksi parisuhteen ja töiden yhdistämisen salaisuuksista.