Frendyjen ansiosta Lem-Kem:llä työskennellään rauhallisin mielin

Erilaisia valaistus- ja energiaratkaisuja tarjoava Lem-Kem Oy toimii ympäri Suomen ja työllistää lähes 50 alan osaajaa. Yrityksen arjen kannalta laitteiden ja niiden ohjelmistojen toimiminen on avainasemassa. Lem-Kem keskittyy omaan ydinbisnekseensä, ja IT:stä huolen pitää pitkäaikainen luottokumppani Frendy.

Lem-Kemin Lahden pääkonttori pitää hallinnon, markkinointiosaston ja suunnittelijoiden lisäksi sisällään yli 3000 eri tuotenimikettä sisältävän varaston. Kun pääkonttorilla suunnitellaan, paiskivat yrityksen asentajat sekä yli 30 myyntiedustajaa töitä kentällä.

Toiminnan sujuvuuden ja hallittavuuden varmistamiseksi tarvitaan paljon erilaista tekniikkaa.

– Jokaiselle yritykselle on nykypäivänä todella tärkeää, että IT-välineet toimivat. Meillä on tällä hetkellä käytössämme kolme omaa palvelinta, sekä noin 40 kannettavaa tietokonetta, Lem-Kemin toimitusjohtaja Henrik Lemmetty kertoo.

– Kun yhteistyö Frendyn kanssa alkoi vuosia sitten, meidän koneiden hallintaan ei ollut yhtenäistä käytäntöä. Päivitimme niitä itse, eivätkä tietoturva tai ohjelmistot olleet ajan tasalla etenkään kentällä. Laitteiden keskitetty hallinta oli siis aikoinaan suurin tarve, johon kumppania etsimme.

Tänä päivänä Frendy toimittaa Lem-Kemin tietokoneet ja vastaa niiden toimivuudesta ja tietoturvasta. Myös ERP:n ja CRM:n pyörittämistä varten tarvittavat palvelimet ovat luotettavaksi todetun IT-osaajan vastuulla.

Nopea, luotettava ja selväsanainen kumppani

Frendyn toiminta on saanut kiitosta Lem-Kemin henkilökunnalta, ja luottamus on kasvanut vuosien varrella jatkuvasti. IT-asiat ovat usein vaikeaselkoisia, mutta oikean kumppanin avulla ne on saatu ymmärrettävään muotoon.

– Asiansa osaavat kaverit pääsevät etäyhteydellä käsiksi meidän laitteisiin ja tulevat tarvittaessa auttamaan myös paikan päälle. Jos meillä on ongelmatilanne, he reagoivat todella nopeasti ja mutkikkaat tilanteet saadaan ratkaistua.

– Arjessa Frendyn läsnäolo näkyy siinä, ettei meillä tarvitse olla yhtään omaa IT-tukihenkilöä töissä. Jokainen saa antaa täyden panoksen omalle työlleen. Toisaalta voimme myös luottaa siihen, että niin koneet kuin palvelimetkin ovat turvassa ja ajan tasalla. Osaavan IT-kumppanin avulla voimme keskittyä meidän omaan ydinbisnekseen, Lemmetty päättää.